Käyttäjätunnus

Salasana
Säännöt ja ilmoittautuminen
Tulokset

Säännöt
Sarjat ja osallistujat
Elmeri ja Haastamme
Kilpailun tulokset
Palkitut osanottajat

Seurantakierros 2010
Kilpailun tulokset 2007
Kipailun tulokset 2006
Säännöt
Sarjat ja osallistujat
Johtoryhmä
Elmeri+
Elmeri+ -koulutus
Tietokyselyt
Poissaolot
Ilmoittaudu kilpailuun
Usein kysyttyä» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» Työturvallisuuden ja -terveyden johtaminen
uusi, ainutlaatuinen käsikirja 79€

Mikä Elmeri+ on?

Elmeri+  on menetelmä, jolla havainnoidaan työympäristön laatua ja työskentelyn turvallisuutta. Menetelmän on testauksissa todettu soveltuvan monentyyppisille aloille, kuten eri teollisuusaloille, logistiikkaan, kauppaan ja terveydenhuoltoon. Elmeri+ -menetelmästä on laadittu kilpailua varten erityisesti metalli- ja elektroniikka-aloja koskeva soveltamisohje, joka on myös yritysten saatavissa.

Mitä asioita Elmeri+ sisältää?

Elmeri+ -menetelmässä arvioidaan työpaikalla noudatettuja työtapoja, ergonomiaa, kone- ja laiteturvallisuutta, liikkumisturvallisuutta, järjestystä ja tärkeimpiä työympäristötekijöitä.
Yhteensä arvioitavia asioita on neljätoista, oheisena olevan lomakkeen mukaisesti. Kaikki havainnot tehdään kunnossa/ei kunnossa -periaatteella. Asia on kunnossa, kun se täyttää hyvän työympäristön ja hyvän työpaikkakäytännön kriteerit.

Elmeri+ kilpailukäytössä

Työsuojelupiirien tarkastajat käyttävät Elmeri+ -menetelmää Teknologiateollisuuden Haastamme kilpailuun osallistuvien työpaikkojen arvioinnissa. Työpaikka jaetaan pienempiin osiin esimerkiksi työpisteittäin ja kustakin työpisteestä tehdään 14 havaintoa lomakkeelle. Suurehkolla työpaikalla tarkastaja ei ehdi havainnoimaan kaikkia työpisteitä, vaan valitsee niistä satunnaisesti edustavan otoksen. Eri työpaikkojen yhdenmukainen arviointi varmistetaan myös työsuojelutarkastajien perusteellisella koulutuksella.

Työpaikan turvallisuusindeksi lasketaan kunnossa -havaintojen prosenttiosuutena kaikista työpaikalla tehdyistä havainnoista. Tämän indeksin painoarvo työpaikan kokonaisarvosanassa on 60%, muita arvosanaan vaikuttavia tekijöitä ovat henkilöstön turvallisuustietämys (20%) sekä tapaturmasuhde ja sairauspoissaoloprosentti (yhteensä 20%).


Lisätietoja: Heikki Laitinen, 3T Ratkaisut Oy, puhelin: 0400-602 154
sähköposti: etunimi.sukunimi@3tratkaisut.fi


>> Elmeri+ lomake (pdf)


>> Elmeri+ soveltamisohje metalli- ja elektroniikkateollisuudessa (pdf)

© 3T Ratkaisut 2007 Ilmoita virhe tai anna palautetta.