Käyttäjätunnus

Salasana
Säännöt ja ilmoittautuminen
Tulokset

Säännöt
Sarjat ja osallistujat
Elmeri ja Haastamme
Kilpailun tulokset
Palkitut osanottajat

Seurantakierros 2010
Kilpailun tulokset 2007
Kipailun tulokset 2006
Säännöt
Sarjat ja osallistujat
Johtoryhmä
Elmeri+
Elmeri+ -koulutus
Tietokyselyt
Poissaolot
Ilmoittaudu kilpailuun
Usein kysyttyä» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» Työturvallisuuden ja -terveyden johtaminen
uusi, ainutlaatuinen käsikirja 79€

5 hyvää syytä pyöräillä myös talvisin

7.12.2018

1. Luonto kiittää. Suomen liikenteen hiilidioksidipäästöt olivat 12,1 miljoonaa tonnia vuonna 2016, josta tieliikenteen osuus oli noin 95 %. Korvaamalla 20 % autoilusta pyöräilyllä ja kävelyllä, liikenteen päästöt vähenevät 0,3 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Pyöräily on hyvä tapa olla mukana ilmastotalkoissa. (Lähteet: VTT, Lipasto ja www.elamasimoottori.fi)

2. Elimistösi kiittää. Pyöräily on terveellinen liikuntamuoto, josta ilahtuvat sydämesi, verenkierto, lihakset ja keuhkotkin. Säännöllisellä liikunnalla on edullisia vaikutuksia useiden sairauksien ehkäisyssä. (Lähde: UKK-instituutti)

3. Ystäväsi kiittävät, sillä ulkoilu tekee tutkitusti hyvää myös mielialalle. Olet mukavampaa seuraa niin töissä, koulussa kuin kotonakin, kun aamuinen pyörälenkki on antanut päivään piristävän aloituksen. Itselläkin on mukavaa, kun mieli on virkeä. (Lähde: UKK-instituutti)

4. Kukkarosi kiittää. Pyöräily on mainio tapa säästää. Pyöräilemällä ennaltaehkäiset sairauskuluja ja säästät niissä maksuissa, joita auton käyttö aiheuttaa. Säästät auton polttoaine-, huolto- ja voiteluainekuluissa ja voit unohtaa parkkimaksut.

5. Näe ja koe uutta. Jos et ole vielä harrastanut talvipyöräilyä, voit hämmästyä, miten mukavaa se on. Tarkista vain, että pyörässä on valot kunnossa, muista riittävä kerrospukeutuminen ja käytä talvirenkaita. Voit nähdä ja kokea talvisen luonnon uudella tavalla ja hurmaantua auringon värjäämästä aamutaivaasta.

(Liikennevirasto)
< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi