Käyttäjätunnus

Salasana
Säännöt ja ilmoittautuminen
Tulokset

Säännöt
Sarjat ja osallistujat
Elmeri ja Haastamme
Kilpailun tulokset
Palkitut osanottajat

Seurantakierros 2010
Kilpailun tulokset 2007
Kipailun tulokset 2006
Säännöt
Sarjat ja osallistujat
Johtoryhmä
Elmeri+
Elmeri+ -koulutus
Tietokyselyt
Poissaolot
Ilmoittaudu kilpailuun
Usein kysyttyä» TS-VALTUUTETTULISENSSI
Lisää työkaluja työsi tueksi!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» Työturvallisuuden ja -terveyden johtaminen
uusi, ainutlaatuinen käsikirja 79€

Työsuojelutarkastaja keskeytti kattotyömaan Mikkelissä

6.6.2018

Aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja teki viime viikolla yllätystarkastuksen Mikkelin keskustassa osoitteessa Mikonkatu 2 sijaitsevan kerrostalon kattotyömaalle. Kun tarkastaja kävi työkohteessa, oli talon katolla menossa katteen uusimistyöt. Tarkastaja näki, että katolle ei ollut asennettu putoamisen estäviä kaiteita tai muita lain edellyttämiä rakenteellisia putoamissuojauksia. Työntekijöillä oli päällään valjaat, jotka eivät ole tällaisissa kattotöissä lainmukainen putoamissuojaus. Lisäksi osalla työntekijöistä valjaita ei ollut kiinnitetty minnekään. Koska katolle ei ollut asennettu lainmukaista putoamissuojausta, tarkastaja määräsi työmaalla tehtävät työt keskeytettäväksi heti. Työsuojeluviranomainen asetti työnantajalle kiellon noudattamiseksi 10 000 euron uhkasakon.

Työsuojeluviranomainen teki lisäksi asiasta poliisille rikosilmoituksen. Työturvallisuusrikosepäily perustuu siihen, että työnantajana toimivan yhtiön edustajat eivät olleet järjestäneet työkohteeseen lainmukaista putoamissuojausta. Työturvallisuusrikoksesta voi seurata sakkorangaistus työnantajan edustajille ja yhteisösakko työnantajana toimivalle yhtiölle.

Ylitarkastaja Sampo Pelkonen muistuttaa, että työturvallisuusmääräykset edellyttävät, että työnantaja järjestää korkealla tehtäviin töihin kaiteelliset työtasot tai muut putoamisen estävät suojarakenteet. Valjaat eivät ole lainmukainen putoamissuojaus sellaisissa töissä, joissa rakenteellisten putoamissuojausten käyttäminen on mahdollista. Valjaiden käyttö on muissa kuin aivan lyhytaikaisissa töissä laissa kielletty, koska valjaat aiheuttavat monenlaisia tapaturman vaaroja. Esimerkiksi putoaminen valjaiden varaan voi aiheuttaa vammautumiseen johtavan revähdyksen tai valjaiden varassa putoavan ihmisen rakenteisiin iskeytymisen.

(Itä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue)


 


< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin

Kommentoi uutista

Ladataan kommentteja, hetki...


Työsuojeluvaltuutettu.fi - Apua vastuulliseen ja tärkeään tehtävääsi